De qui és el seu domini?

Sembla una pregunta trampa, de l'estil 'de quin color és el cavall blanc de Santiago?', però no ho és (continuï llegint i sabrà perquè). La resposta correcta seria que el nom de domini que vostè un dia va registrar (a través del seu informàtic, o servei d'allotjament, o desenvolupador web, o qui fos) és plenament seu, ja que el va pagar.
Com a propietari del seu nom de domini, vostè no només pot usar-lo per projectar la seva empresa, sinó que pot també transferir el seu domini a altres registradors, serveis d’allotjament o altres serveis informàtics. Podem establir un paral·lelisme amb el número de telèfon mòbil. Tots sabem que el número de telèfon mòbil és nostre i que podem canviar de companyia de servei quan vulguem, sense demanar permís a ningú.
Amb els noms de domini hauria de ser igual, però en molts casos no és així. És massa freqüent que els registradors, normalment revenedors o serveis informàtics poc honestos, s’apropien dels detalls dels noms de domini que registren per compte dels seus client. No estem dient amb això que ho facin amb intenció d’apropiar-se de la seva identitat a la xarxa, sinó que ho fan simplement per bloquejar els drets del verdader propietari a canviar de proveïdor de servei, i d’aquesta manera contradiuen un dels principis que guia l’ICANN, que és el d’encoratjar una sòlida competència en el camp dels noms de domini (http://www.icann.org/en/transfers).
Si encara té dubtes o no sap per on començar, contacti amb nosaltres i l’atendrem encantats. El nucli està fermament compromès a proveïr serveis altament professionals, amb honestedat i transparència.